Відверто начудив, — екс-арбітр ФІФА прокоментував покарання Труханова

Арбітр матчу за Суперкубок між «Динамо» і «Шахтарем» України Костянтин Труханов потрапив у неприємну ситуацію. Цього суддю звинуватили у всіх гріхах, приписали йому результативні помилки у цій грі і дискваліфікували на чотири тури.

Більше того, саме він показав картку гірнику Ісмаїлі, через якого розгорнувся великий скандал. Тож Труханова відправили на відпочинок, зробивши це публічно. Досі українських арбітрів за помилки публічно не карали.

«Труханов один з найкращих українських арбітрів, але в цьому матчі, на жаль, відверто начудив, - каже Експрес онлайн екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар. - Пенальті не призначив, картку необов’язкову показав… Його помилки були результативні і за таке слід нести покарання. Але що ми маємо насправді. По суті, це перше публічне покарання арбітра за всю каденцію керування у нас італійськими кураторами. Вони ж нікого не карали і все спускали на гальма. Вони нікому нічого не пояснювали.

Не раз бувало, що арбітр результативно помилився і за логікою мав би пропускати наступний тур, або навіть декілька турів. А ми його вже наступного тижня бачили четвертим арбітром, який до того ж судить матчі дублерів. Тобто покарання ніби якесь є, але насправді всі далі при справі і далі заробляють гроші. Ця відсутність покарань призводила до вседозволеності і так бути не повинно».

Головні новини за добу — в нашій щоденній розсилці y Telegram 

Максим КАЧУРІВСЬКИЙ

Найважливіше

21.03.2019
:
Cтиль життя
Фото УНІАН

Радісну новину газеті "Експрес" повідомила одна з учасниць фрік-колективу.

21.03
Актуальне
Фото twitter.com/MelnykAndrii

Мова про підтверджувальну грамоту 1708 року щодо поставлення на Київську митрополію останнього вільнообраного собором місцевого ієрарха.

21.03
20.03.2019
Пригоди

Поліцейські дві години вмовляли парубка вгамуватися. Огляд судової справи.

20.03
показати більше