У зону бойових дій він поїхав добровольцем у складі 80-ї окремої аеромобільної бригади у 2014 му, пише газета Експрес.
Напередодні змагань чоловік згадує вогонь "градів", вибухи мін і снарядів: "Побіг до наших. І не добіг. Упав. Дивлюсь — нога теліпається. Намагаюсь встати на руку, а вона провалюється. Нічого, думаю! Пришиють! А коли відчув страшний біль, здалося, наче вже на тому світі".
Андрій прийшов до тями вже у медчастині. "Народився вдруге я у Львівському військовому госпіталі. Медсестра глянула на мене і заплакала. Говороти я не міг, тож написав їй на аркуші: "Не плач! От мені зроблять операцію і пригощу тебе морозивом".
Андрій пережив 14 операцій! Зашита ліва частина обличчя, ампутована нога, пластина в руці... "Спочатку я сподівався, що нога сама виросте, та потім зрозумів: без протезу — ніяк! — жартує він. — Гарний, правда?" Показує протез із тризубом і написом "Захисник рідної землі".
У Сіднеї Андрій стрілятиме з лука.
Більше історій бійців, які представлятимуть Україну на Іграх нескорених у Сіднеї, читайте у новому номері газети Експрес.