Валентина Мазурик втратила зір 10 років тому, пише газета Експрес. З часом у жінки виникли проблеми й зі слухом. Та, попри все, чотири роки тому пані Валентина самотужки опанувала техніку в'язання і взялась допомагати українським захисникам.
Відтоді пенсіонерка працює спицями майже без відпочинку. Каже, оскільки у воїнів нема перерви, то й вона не хоче гаяти часу.
"Почала в'язати рукавички у 2014 році, — розповідає Валентина Мазурик. — Перші взяв мій син, коли повернувся з фронту. Тоді я вирішила, що допомагатиму нашим військовим. У 2015-му відправила на Схід 118 пар — у 1-й батальйон оперативного призначення НГУ імені Кульчицького. Пригадую, це був саме День захисника України".
Днями жінка знову передала на фронт понад 300 пар рукавиць. Щодня в'яже мінімум одну. За місяць — 40 — 45! З матеріалами їй допомагають небайдужі люди. Зі слів пані Валентини, загалом вона вже витратила понад 100 кілограмів ниток.
Читайте також: Щоби врятуватися від важких недуг, пара відмовилися від успішного бізнесу і подалася на край світу
У кожен виріб пенсіонерка вкладає послання — листівку. У ній віршовані рядки: "Хай зігріються взимку ваші руки й серця, оберегом хай будуть рукавички бійцям. Перемогу здобудьте і забудьте про втому, повертайтеся швидше всі здорові додому!"
"Мені телефонують хлопці та їхні командири, щоб подякувати. Кажуть: "Ви нас, бабусю, врятували", — розповідає пані Валентина.
Окрім рукавичок, вона передає на фронт і лікувальні трави — ромашку, календулу, мелісу. За сезон відправляє у зону ООС приблизно 50 кілограмів. Оскільки її син — військовий медик, то добре знає, які чаї допоможуть солдатам.
Пенсіонерка запевняє, що доки стане сил, допомагатиме нашим захисникам — усім, чим зможе.
Читайте також: Газета Експрес дарує 100 тисяч гривень та подорож Європою